bloem

Sporten is goed voor je, dat weten we nu onderhand wel. Maar hoe weet je welke sport goed voor je is? Welke sport het beste bij je past? Het is in ieder geval belangrijk dat er iets aan die gezonde sport is dat je ook echt leuk vindt. Alleen dan kun je gemotiveerd worden. En wat nog belangrijker is, gemotiveerd blijven om te gaan sporten en het ook vol te houden.

Ik hou zelf erg van wandelen. De belangrijkste reden voor mij om te wandelen is dat ik het heerlijk vind om in de natuur te zijn. Ik hou van de stilte en de geluiden van ruisende bomen, vogels, wind. Ik vind het aangenaam om de seizoenen te zien veranderen, bloemen te zien bloeien, bomen groen te zien worden, verkleuren en weer kaal worden.

Ieder seizoen heeft zijn eigen geuren. Heerlijk! Je zult mij dus niet snel de Vierdaagse zien wandelen, want dan mis ik de belangrijkste reden van het wandelen: de stilte en de natuur. Ook rennen op een loopband in een sportschool valt af. Ik ren liever buiten in het park!

Fietsen is voor heel veel mensen een hobby. Ik krijg dit niet voor elkaar. Mijn fiets gebruik ik om zo efficiënt mogelijk van a naar b te komen. Een dag fietsen alleen voor de lol van het fietsen doe ik niet, dan ga ik liever wandelen. Dus als je een sport kiest, kijk dan vooral naar wat jij leuk vindt aan het beoefenen ervan. Dat is echt voor iedereen anders. Voor veel mensen is het sociale aspect van sporten belangrijk, het samen iets doen! Dan kiest een wandelaar natuurlijk eerder voor de Vierdaagse!

Als je toch nog wat begeleiding nodig hebt voordat je je favoriete sport oppakt, of als je bang bent voor lichamelijke klachten als je weer in actie komt, maak dan een afspraak met mij. Ik geef je dan tips voor bij het sporten of advies over wat wel en wat niet verstandig is om te gaan doen!