Voor welke klachten ga je naar oefentherapie?

De therapie is geschikt voor mensen met klachten van spieren en gewrichten zoals chronische pijn, lage rugpijn, fibromyalgie, scoliose, hernia, ischias en andere aandoeningen.

Bekijk hier de verschillende soorten oefentherapie.

Je kunt pijn ervaren die langdurig aanwezig is en die een eigen leven gaan leiden. Dit heeft vaak grote gevolgen voor je dagelijks functioneren. Van langdurige pijn, zoals fibromyalgie en artrose, kun je ook onzeker worden. Je wilt weten wat je moet doen nu de pijn je leven dreigt over te nemen. De behandeling van chronische pijn richt zich op het op een andere manier omgaan met de pijnklachten: zo kun je weer greep krijgen op je eigen leven.
Iedereen heeft wel eens hoofdpijn, maar soms blijft hij terugkomen. Het bekendste voorbeeld daarvan is spierspanningshoofdpijn. Kenmerken zijn een drukkend gevoel om het hoofd en vaak een gespannen gevoel in je nek en in je schouders. De therapeut maakt je bewust van je gespannen spieren en leert je te ontspannen. Je leert hoe je zo kunt bewegen dat er minder spanning komt op je nek en schouders.
Tijdens de puberteit kan je wervelkolom scheef groeien, waardoor hij een s-vorm krijgt: scoliose. De oefentherapeut leert je om je wervelkolom zo recht mogelijk te houden terwijl je zit, staat en loopt. Je spieren zorgen er dan voor dat je wervelkolom meer steun krijgt.
Bij al je dagelijkse bewegingen, zoals bukken, zitten en lopen kun je wel eens klachten krijgen. Vaak gaan ze snel weg, maar soms zijn die klachten, zoals lage rugpijn, hardnekkig. Dan kan de therapeut je een structurele oplossing bieden. Zij leert je je rugspieren te ontspannen en beter te gebruiken, wat bijvoorbeeld vaak betekent dat je je rugspieren minder gebruikt en je benen wat meer.
Soms is er weinig mis met je spieren of gewrichten maar is de balans in je lichaam of in je leven wat minder of zelfs verdwenen. Een te hoge werkdruk, spanningen thuis, ingrijpende gebeurtenissen leveren stress op. Veel en langdurige stress kan psychische of lichamelijke klachten veroorzaken en psychosomatisch oefentherapeut kan u helpen weer in balans te komen.

Ga door naar Oefentherapie voor psychosomatische klachten

Herken je een of meer van deze klachten, dan help ik je alvast met enkele waardevolle tips. Je kunt me bellen of een mail sturen via het contactformulier.

Neem contact op