Wat is oefentherapie?

Lopen, gaan zitten, bukken, tillen: we bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manier van bewegen. Helaas zijn sommige gewoontes niet goed voor je lichaam en kunnen er klachten ontstaan aan bijvoorbeeld je rug, nek of schouders. Ook bij langdurige pijn aan spieren of gewrichten kun je meer moeite krijgen met bewegen.

Cesar, Mensendieck en fysiotherapie

Je kunt klachten krijgen doordat je, bijvoorbeeld met een verzwikte enkel of als je een pijnlijke knie hebt, of tijdens een periode waarin je het te druk hebt, zonder dat je het merkt anders gaat bewegen. Daardoor ontstaan er spierspanningen op ongebruikelijke plaatsen, waar je na verloop van tijd last van krijgt.

De oefentherapeut Cesar en Mensendieck kijkt naar je houding en de manier waarop je beweegt. Zij bekijkt samen met jou of je houding kunt veranderen en je manier van bewegen zo kunt aanpassen dat klachten verminderen. Bij de oefentherapeut Cesar en Mensendieck leer je iets heel belangrijks: dat je zélf wat aan je manier van bewegen en van omgaan met spierspanningen kunt doen.

Voor wie oefentherapie?

De therapie is geschikt voor mensen met klachten van spieren en gewrichten zoals chronische pijn, lage rugpijn, fibromyalgie, scoliose, hernia, ischias en andere aandoeningen.

Contact

Heb je vragen dan kun je me bellen of een mail sturen via het contactformulier.

Neem contact op