De huisarts raadde mij Cesar therapie aan, nadat ik een lange lijst had opgesomt van therapien die niet of deels hadden geholpen mijn rugklachten op te lossen. Mijn onderrugspieren schieten regelmatig vast, waardoor ik veel pijn had en ging scheeflopen.

Mw Rutten heeft op een heel duidelijke en inlevende manier er voor gezorgd dat ik die spieren kan ontspannen door oefeningen, maar ook door juist gebruik van mijn andere spieren bij alle dagelijkse handelingen zoals lopen, zitten, opstaan, bukken, sporten enz.

In de zes keer dat ik ben geweest heb ik overduidelijk een verbetering ervaren, zelfs pijnloos kunnen sporten (ook de dag erna geen problemen) en weet ik nu wat ik moet doen om de spieren op een juiste manier te gebruiken.

De oorzaak van alles (een versleten ruggenwervel) is natuurlijk niet weg, maar door deze therapie weet ik nu hoe ik moet voorkomen dat mijn rugspieren overbelast raken.

Anja S

Ik heb 12 jaar lang pijn gehad aan mijn nek en schouders door een auto-ongeluk. Ik heb bij verschillende fysiotherapeuten gelopen en zelfs dry needling gehad voor circa 7 maanden maar dat hielp ook niet.

Toen werd ik doorverwezen naar de cesartherapie bij Henriëtte Rutten. En ik heb van Henriëtte Rutten vele oefeningen gehad en daarna heb ik de mindfullness gedaan voor 12 weken want het bestaat uit 12 sessies. Door de mindfullness heb ik geleerd om met mijn nek en schouderklachten om te gaan. En ik ben zo tevreden over de mindfullness en over Henriëtte Rutten!

Ik ben een totaal ander mens geworden sinds ik bij Henriëtte Rutten kwam. Ik zal haar levenslang dankbaar zijn voor de hulp die ze mij heeft aangeboden. Ik zal elke persoon aanraden om bij Henriëtte Rutten te komen voor de klachten die men heeft. Een top therapeut die wonderen verricht!

Ehsan el Haddouchi
Ik kwam met pijn klachten rond mijn bekken na mijn zwangerschap. Ook had ik last van zwakke bekkenbodem spieren. Na een paar afspraken, waarbij ik oefeningen en houdingen leerde en mee kreeg in een schrift, kan ik nu weer zo goed als pijnloos bewegen. Ook kan ik mijn houding zelf corrigeren zodat de pijn verdwijnt.
Monique Dijkstra-Groeneveld
Ik werd door de neuroloog naar de Cesartherapie verwezen omdat ik slijtage had van mijn onderrug. Ik had al 3 jaar rugklachten die erger werden tijdens mijn werk. Van Henriëtte heb ik geleerd hoe ik mijn rug anders kan gebruiken. Ik heb nu geen rugklachten meer en ik werk ook weer zonder rugpijn.
Arnold Goedhart
Henriëtte heeft mij veel geleerd over Mindfullness leven! Hele leerzame les wat in de praktijk veel oefenen betekent en je bewust in het leven leert staan! Bedankt Henriëtte voor je inzicht, hulp en gedrevenheid!
Corine Kanselaar
Henriëtte heeft me enorm geholpen met de pijn in m’n schouders en nek. Ik had al van alles geprobeerd. Meestal verlichte de behandelingen de pijn wel, maar al snel kwam de pijn weer terug. Henriette was meteen duidelijk en gaf aan dat de pijn niet binnen een paar weken over was en dat ik er toch echt zelf iets voor moest doen. Want als je er al een aantal jaar mee loopt, is het niet zomaar te verhelpen. Nu bijna een jaar later gaat het echt veel beter. Henriette heeft me geholpen mijn houding te verbeteren en veel oefeningen gegeven. Nog steeds doe ik ze iedere dag en het helpt! Ze is erg deskundig en doorziet snel de oorzaak van de klachten. Ik kan haar iedereen aanraden.
Ellen Persoon
Mw. Rutten denkt actief mee en is in staat om op snelle en accurate wijze een probleem te analyseren en oplossingen aan te dragen, zonder opdringerig te zijn. Ik ben zeer onder de indruk van haar deskundigheid en hoop dat zij mij nog lang therapeutisch wil begeleiden!
Berna van Wijngaarden