Mindfulness met Henriëtte Rutten

Mindfulness heeft een positief effect op de geestelijke gezondheid van mensen met chronische pijnklachten. Dit blijkt onder meer uit een onderzoek van Hiske van Ravesteijn van het Utrechts Medisch Centrum. Er zijn heel veel signalen die wijzen op de gunstige effecten op lichaam en geest van mindfulness. Het is geen toeval dat mindfulness de laatste jaren erg populair is geworden

In oktober ga ik beginnen met het geven van cursussen mindfulness. Mijn training bestaat uit het oefenen van je aandacht. Je oefent om steeds met je aandacht in het NU te zijn. Dit kan door middel van bewegingsoefeningen, met meditatieoefeningen, met ademhalingsoefeningen of gewoon overdag, door de dingen waar je mee bezig bent, zoals afwassen of stofzuigen, met volle aandacht te doen. Tijdens de lessen leer je om zonder oordeel en op een vriendelijke manier naar je lichaam en naar je reacties op gebeurtenissen te kijken. Het gevolg van deze training kan zijn dat je sociale contacten intenser worden en dat je je energieker gaat voelen.

De cursus die volgende maand begint bestaat uit 10 lessen van een uur, die ik in kleine groepjes ga geven. Als je belangstelling hebt of je wilt aanmelden kun je mij mailen voor meer informatie.

En er is meer goed nieuws: in Hardinxveld- Giessendam wordt er dit najaar begonnen met de bouw van het nieuwe zorgcentrum, waar ik een nieuwe praktijk zal hebben!