Bij langdurig pijnlijke gewrichten, bijvoorbeeld een pijnlijke knie, ga je je knie vanzelf wat ontzien. Als je rechterknie pijnlijk is, ga je vaak vanzelf je linkerbeen wat meer gebruiken, of je gaat je rechterbeen zo gebruiken dat niet je knie maar je rug de belasting gaat opvangen. Dit is niet alleen vervelend voor je linkerknie of voor je onderrug, maar het helpt je rechterknie ook niet verder.

Uit alweer een onderzoek, ditmaal uitgevoerd door Dr. Jasmijn Holla van de Vrije Universiteit van Amsterdam, blijkt weer dat bewegen, ondanks de pijn, belangrijk is. Je spieren blijven soepeler, ze vangen klappen dan beter op. De doorbloeding naar je gewrichten blijft beter op gang.

Oefentherapie Cesar

Mindfulness-cursus

Voor meer informatie over de Mindfulness-cursus is het makkelijkste als je contact met me opneemt. Dat kan via de website of je kunt me bellen: 0651202688.

In Monster ga ik de cursus op dinsdag vroeg in de avond of op vrijdag vroeg in de middag geven. In Hardinxveld-Giessendam op maandag, woensdag of donderdag. De tijd wordt dan bepaald door de mensen die meedoen.

Het zijn 10 lessen van een uur. De eerste 4 lessen zijn iedere week en daarna éénmaal per twee weken. De kosten zijn €195,- Als je een aanvullende verzekering hebt en op verwijzing van de huisarts komt kan het ook vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering.